Fiind camera în care îti petreci cea mai mare perioada a timpului, livingul poate fi considerat spatiul pe care ar trebui sa te concentrezi cel mai mult, în special atunci când te gândesti sa renovezi. Mobila, canapeaua, obiectele de decor, veiozele sau alte elemente de mobilier, fiecare dintre acestea joaca un rol primordial în crearea mediului perfect pentru ca tu sa te simti ca acasa.
Cu toate acestea, piesa de rezistenta ramâne tabloul. Pe când mobila poate intra în categoria ultimul racnet, un tablou de peste 100 de ani se poate integra perfect în peisaj, fara sa se demodeze. Ceea ce conteaza, însa, este modalitatea prin care ajungi sa îl alegi.
Cum alegeti tabloul perfect
Multe reguli spun ca nu este indicat sa plasati un tablou aproape de un mobilier înalt deoarece nu va iesi deloc în evidenta. Daca peretele este unul îngust, atunci ar trebui sa alegeti un tablou vertical. Daca este un perete destul de mare puteti alege seturi de tablouri care sunt compuse din mai multe piese. În ultimul timp, acestea din urma sunt la mare cautare.
Tablourile au rolul de a înfrumuseta livingul, însa daca acestea nu aduc în plus din punct de vedere al aspectului, atunci poate ca ar trebui sa renuntati la respectivul model si sa va orientati catre altul. Încercati ca modelul de tablou pentru living sa completeze într-un mod placut decorul actual al casei dumneavoastra si sa aiba o relatie cu culoarea si stilul peretilor.
Asigurati-va ca tabloul realizeaza un contrast cu peretele
Daca culoarea peretilor este alba, crem sau orice alta culoare deschisa atunci încercati sa creati un contrast puternic si sa alegeti un tablou care are în componenta culori închise.
Tablourile puse în living ar trebui plasate pe peretele potrivit, eventual pe unul gol astfel încât sa reuseasca sa îmbunatateasca echilibrul vizual din camera respectiva. Indiferent de cât de multi pereti goi aveti în living, acestia nu ar trebui aglomerati cu zeci de tablouri deoarece niste pereti aglomerati lasa impresia ca livingul respectiv pare mai mic decât este de fapt.
Culoarea joaca un rol extrem de important
Livingul tau trebuie sa fie mediul din care îti extragi inspiratia - sau, cel putin, ipotetic. De aceea, este recomandat sa nu îl încarci cu prea multe culori, întrucât pastrarea unor tonuri calde ti-ar putea usura munca. Spre exemplu, daca draperiile si canapeaua au aceeasi culoare, ar fi bine ca si tabloul sa pastreze tonul cromatic, întocmai pentru a nu încarca livingul si a-l face sufocant. Un mix de canapea mov si tabloul galben ar putea sa fie exact ceea ce cauti.
Alege peretele tabloului
Fiind, probabil, regula de baza în alegerea tabloului, peretele pe care urmeaza sa îl încadrezi este si cel care te va ghida în setarea dimensiunilor acestuia. Chiar daca, ipotetic, ai pus ochii pe un tablou si deja ti-ai imaginat cum va arata în living, este de preferat sa ai masuratorile pregatite înainte sa pleci la cumparaturi. Posibilitatea ca acesta sa nu fie potrivit nici ca marime, nici ca pozitionare, nu este neaparat obiectivul dorit. De aceea, putina organizare este cu adevarat importanta pentru ca toate lucrurile sa fie bine puse la punct.
Decide daca tabloul poate, sau nu, sa atraga atentia cu usurinta
Pentru a-ti modela un living ca în filme, ai nevoie de o piesa de rezistenta. Cum mobila, de obicei, este destul de linistita ca si aspect, iar culorile relaxante, punctul de inspiratie trebuie sa vina de unde te astepti mai putin - chiar de la un obiect de design. Asadar, ceea ce îti recomandam este ca si tabloul pe care îl alegi sa aiba ceva unic, distinct, efemer, al carui impact vizual sa te bine dispuna.
↧