Presedintele Consiliului Judetean Iasi Costel Alexe anunta semnarea contractului de lucrari de constructii la viitorul Spital Regional de Urgente Iasi.
„Dupa o prea lunga asteptare, suntem în fata unui moment ce va marca pozitiv dezvoltarea judetului nostru: pot începe primele lucrari la Spitalul Regional de Urgente Iasi. În aceasta etapa, primele operatiuni includ organizarea de santier si lucrarile pregatitoare, terasamente si împrejmuire, excavare grosiera a pamântului, lucrari de protejare a sapaturii si de deviere a utilitatilor, amenajarea cailor temporare de acces. Guvernarea liberala a sustinut întotdeauna construirea SRU Iasi. Contractul de finantare pentru demararea lucrarilor a fost semnat atunci când la Ministerul Sanatatii se afla un ministru liberal, dupa ce anterior proiectul statuse blocat în birocratie. Acum, când suntem aproape de a vedea prima cupa de pamânt excavata, vom depune tot efortul institutional, administrativ si politic pentru ca parcursul SRU sa nu se blocheze în nicio etapa, iar Iasul sa aiba infrastructura medicala moderna pe care o merita. Spitalul Regional de Urgenta Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2 subsoluri, parter, 5 etaje si etaj tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Acest spital va fi un pilon esential în furnizarea serviciilor medicale de urgenta, cu 850 de paturi de internare continua, organizate în 6 centre multidisciplinare.” a precizat Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.
Necesitatea realizarii Spitalului Regional de Urgenta ca fiind cel mai mare proiect de infrastructura spitaliceasca din regiunea Nord-Est a României este evidenta având în vedere populatia de peste 3,2 milioane de locuitori ce prezinta o nevoie tot mai mare de servicii medicale de înalta calitate!
În prezent, exista putine unitati spitalicesti care ofera servicii de urgenta si de specialitate, iar acestea sunt adesea supraaglomerate si nu dispun de echipamente si personal medical suficient.
SRU Iasi va îmbunatati semnificativ accesul pacientilor la servicii medicale de urgenta si va reduce timpul de asteptare pentru a primi tratament, iar echipamentele utilizate vor fi comparabile cu cele oferite în spitalele din tarile dezvoltate.
↧