Elevii de clasa a VIII-a au aflat vineri, 23 februarie, rezultatele de la simularea Evaluarii Nationale 2024, organizata de Ministerul Educatiei. Elevii din judetul Iasi au fost anuntati de diriginti cum s-au descurcat la probele simularii, urmând ca saptamâna urmatoare, când va începe modulul 4, sa discute cu profesorii de Limba româna si de Matematica despre punctajele obtinute.
„Astazi s-au transmis rezultatele obtinute catre inspectorate, iar de la nivelul inspectoratului rezultatele au fost transmise catre unitatile scolare. La nivelul unitatilor scolare, aceste rezultate vor fi utilizate de profesori pentru a identifica exact care sunt problemele pe care le-au întâmpinat elevii. Ele vor fi transmise prin profesori si diriginti”, a declarat Antonina Bliort, purtator de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Rezultate simulare evaluare limba romana
Ministerul Educatiei a publicat o sinteza a rezultatelor obtinute la nivel national de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise. Potrivit raportului, 73,98- de elevi au obtinut note mai mari sau egale cu 5 la Limba si literatura româna, în timp ce la Matematica au obtinut doar 42,37-.
Mai bine de jumatate dintre elevii care au participat la proba de la Matematica, mai exact 57,63-, au primit o nota între 1 si 4,99. În cazul Limbii române, 26,02- elevi nu au reusit sa ia o nota peste 4,99.
Rezultate simulare evaluare matematica
La nivel national, 0,03- dintre elevii care au sustinut simularea au luat nota 10 la Limba si literatura româna, iar 7,35- au reusit ia între 9 si 9,99. La Matematica, însa, 0,06-, adica 91 de copii, au obtinut nota maxima, în timp de 2,65- au luat între 9 si 9,99.
Note „multumitoare” în municipiul Iasi
Întrucât nu sunt publice notele pentru fiecare judet în parte, reporterii „Ziarul de Iasi” au contactat o parte dintre directorii scolilor din municipiul Iasi pentru a afla cum s-au descurcat elevii la simulare. „Noi am transmis rezultatele catre profesorii diriginti si catre profesorii de româna si matematica. Conform procedurii, elevii si parintii vor fi informati individual cu privire la aceste note. Urmeaza sa facem analizele ulterioare”, a mentionat Elena Calistru, director al Colegiului National din Iasi.
În ceea ce priveste Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi, Camelia Gavrila, directoarea unitatii de învatamânt, a spus ca notele sunt suficient de bune pentru acest moment de pregatire al elevilor. „Rezultatele au fost transmise catre elevi, individual, pentru a fi asigurata confidentialitatea. Notele sunt în regula, sunt foarte multe note între 9 si 9,90. Sunt suficient de multe note peste 8, dar stiind ambitiile copiilor, cu siguranta va mai fi loc de crestere. Din perspectiva pedagogica si psihologica, consider ca sunt esentiale discutiile dintre profesor si elev, cu subiectul în fata si cu raportul evaluarii, pentru ca se va vedea unde pierde copilul”, a precizat aceasta.
La Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi a fost înregistrata chiar si o medie de 10. „Am facut o situatie statistica la nivelul scolii, la nivelul fiecarei clase si am transmis rezultatele catre profesorii diriginti si catre profesorii de româna si matematica. Profesorii diriginti anunta fiecare parinte în parte despre rezultatul copilului lor. Notele sunt multumitoare, dar speram sa fie si mai frumoase la examenul din vara. Avem si o medie de 10”, a spus Mihaela Pîrpîla-Gotcu, director al Colegiului „Emil Racovita”.
Simulare Evaluare Nationala 2024
În cazul acestei simulari, pentru prima data, lucrarile au fost scanate în clasa si corectate pe platforma digitalizata. Dupa verificarea fiecarei lucrari, în ordinea primirii acestora, în prezenta elevilor, profesorii asistenti din sala au scanat lucrarea. Aproximativ 24.000 de profesori asistenti si peste 12.000 de evaluatori din tara au fost implicati la simulare. În medie, un profesor a avut de corectat 50 de lucrari de la simularea pentru Evaluarea Nationala.
Simularea Evaluarii Nationale s-a desfasurat în perioada 5-7 februarie. La nivelul judetului Iasi, 8.038 de elevi ai claselor a VIII-a trebuiau sa sustina simularea, în 164 de unitati de învatamânt – 56 din mediul urban si 108 în mediul rural, iar prezenta a fost de 94-95-. Potrivit informatiilor transmise de Insopectoratul Scolar Judetean Iasi, pentru 81 de elevi din 43 de unitati de învatamânt, Comisia judeteana a propus adaptarea procedurilor de sustinere a probelor în vederea asigurarii conditiilor de egalizare a sanselor.
↧