Autoritatile au îngradit lucrarea Hidra, care a stârnit patimi printre ieseni. Revolta unora, care a depasit granitele mediului online, a fost atât de mare încât au încercat sa o distruga. În aceste conditii în ”cetatea culturii” s-a ajuns ca lucrarile sculptorilor neintelese de o parte din public sa fie protejate cu garduri metalice.
Omul de afaceri iesean Nicu Rosu, cu afaceri în domeniul decoratiunilor, dar si o persoana foarte activa în zona civica, a fost martor în aceasta seara la un val de reactii negative îndreptate asupra Hidrei, unele dintre acestea fiind ”predate” ca educatie morala pentru copii.
”În seara asta am fost sa vad lucrarea expusa în parcul de lânga Casa de Cultura a Tineretului, cea care a declansat nenumarate reactii, de la aprecieri elegante, într-un registru de bun simt, pâna la înjuraturi, invective, facut cruci, scuipat, comentarii halucinante prin gradul de ignoranta aratat, terminând cu agresiunea directa…
M-a întristat sa vad acele garduri în jurul lucrarii…
Însa cel mai mult m-a întristat si m-a enervat în acelasi timp vazând o doamna cam la 70 de ani care îi repeta din nou si din nou nepoatei sale, o fetita cam de 8 ani, cam asa: acolo e satana mamaie, sa stii, sunt oameni rai, fara credinta, care au adus dihania asta aici, ca sa împânzeasca raul, asa sa stii mamaie, uite balaurul ala cu multe capete e ala rau, mamaie. Iar fetita saraca statea cu ochii mari uitându-se la bunica ei si dadea din cap îngânând usor…, da, mamaie, da, da….”, a scris Nicu Rosu pe pagina sa de Facebook, unde a postat si imaginea rusinoasa a Iasului.
↧
Operele de artă trebuie apărate în Cetatea Culturii cu garduri metalice. Primăria a îngrădit Hidra
↧