Sa luam exemplul Iasului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma ca filiala AUR a fost „capturata” si va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îsi va redescoperi „umanismul” si se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizata a PSD), iar Ciprian Paraschiv îsi va aminti ca a fost cândva liberal. Si multi altii, totul multiplicat cu 41 la nivel de tara. Controleaza azi PSD-PNL România cu 55-? Sa vedeti peste doi-trei ani când o sa râda de Putin cu alea 87- ale lui.
Iulia Scântei si Marian Enache, judecatori ai Curtii Constitutionale, au fost vazuti saptamâna trecuta iesind din biroul vicepresedintelui Senatului, pesedistul Robert Cazanciuc. Cei doi magistrati nascuti în Iasi, fosti parlamentari de Iasi pe listele PNL si PSD, au participat la „procesul lui Eichman”, o sceneta comemorativa pusa în scena de liceeni. Nu e clar ce-au discutat cei trei în spatele usilor închise, dar întâlnirea a venit la o zi dupa ce opozitia a cerut Avocatului Poporului sa conteste la CCR comasarea alegerilor. Probabil o simpla coincidenta, o inadecvare de program, dar ramânem cu un semn de întrebare. Cum de în toate cazurile când Curtea Constitutionala s-a pronuntat împotriva eliminarii pensiilor speciale, astfel de întâlniri întâmplatoare nu au fost consemnate? E un fapt care trebuie repetat pâna la plictiseala: PSD si PNL controleaza politic CCR. Daca cele doua partide si-ar fi dorit cu adevarat eliminarea privilegiilor pentru speciali, magistratii constitutionali s-ar fi conformat. În fapt, majoritatea judecatorilor sunt fostii lor colegi de partid.
Duminica, în timp ce rusii îsi votau presedintele cu pistolul la cap, în România, Biroul Electoral Central, controlat de PSD si PNL, a decis sa respinga înregistrarea unei aliante de opozitie (ADU) la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Probabil tot o coincidenta. Drula, Tomac si Orban au acuzat o agresiune politica, un atentat la democratie, si au anuntat ca vor contesta decizia la Înalta Curte. Într-o speta similara, magistratii instantei supreme au refuzat în 2019, în plin regim Dragnea, sa stearga alianta USR-PLUS de pe buletinele de vot. Vor ramâne judecatorii ÎCCJ consecventi propriei lor jurisprudente? Solutionarea acestui dosar are o miza deosebita – vom afla chiar înaintea unui ciclu electoral cu patru rânduri de alegeri daca PSD-PNL au reusit sa puna bocancul cu toata talpa pe grumazul puterii judecatoresti. CCR-ul e al lor, CSM-ul e al lor (vezi multitudinea de sageti trimise de Consiliul Superior al Magistratilor exclusiv la adresa „pârlitilor” din opozitie), va fi si ÎCCJ tot a lor?
Si mai e ceva ce începe tot mai vizibil sa devina al lor – partidul AUR. De câteva luni, partidul lui Simion a transferat zeci de parlamentari de la PSD-PNL si sute de membri marcanti din fostul USL. Poate ca unii din conducerea AUR îsi doresc în mod sincer ca partidul sa faca opozitie actualei puteri, dar cei mai multi dintre noii membri abia asteapta patalamaua „de ales” ca sa se întoarca de unde au venit. AUR este în acest moment o anticamera pentru majoritatea PSD-PNL. Sa luam exemplul Iasului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma ca filiala AUR a fost „capturata” si va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îsi va redescoperi „umanismul” si se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizata a PSD), iar Ciprian Paraschiv îsi va aminti ca a fost cândva liberal. Si multi altii, totul multiplicat cu 41 la nivel de tara. Controleaza azi PSD-PNL România cu 55-? Sa vedeti peste doi-trei ani când o sa râda de Putin cu alea 87- ale lui.
↧