Disputa din mediul online dintre Adrian Cioroianu, directorul Bibiliotecii Nationale a României, si Emilia Sercan, jurnalist si lector universitar, a continuat.
Cioroianu dezvaluie faptul ca Emilia Sercan a solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoana, "informatie care nu e destinata publicitatii", enervat de faptul ca aceasta l-a criticat pentru "atmosfera dezolanta", frigul în care se studiaza în salile de lectura din institutie.
„Cioroianu face astazi un lucru incalificabil”
"Adrian Cioroianu face astazi (joi, n.r.) un lucru incalificabil, de o mârsavie inimaginabila: dezvaluie o informatie pe care a obtinut-o prin prisma functiei de director al Bibliotecii Nationale si o face publica, desi acea informatie nu este o informatie publica si nici destinata publicitatii. Este vorba despre faptul ca am solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoana. Prin faptul ca Adrian Cioroianu divulga public aceasta informatie ma vulnerabilizeaza si ma expune public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul ca din cauza dezvaluirilor mele despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari am fost amenintata cu moartea, discreditata public, dar si am fost tinta unui kompromat. Îi solicit public ministrului Culturii, Raluca Turcan, un punct de vedere referitor la dezvaluirea de date nepublice de catre domnul Cioroianu", a scris Emilia Sercan.
Emilia Sercan a anuntat ca va depune o plângere
Postarea lui Adrian Cioroianu: „Emilia Sercan cauta mai nou plagiat la Mircea Geoana si, în treacat, mai ia si temperatura prin spatiile deschise ale Bibliotecii Nationale... Azi iar ma ataca si pe mine, ceea ce deja devine distractiv (compulsiv e altceva, la dânsa). Daca as fi convins ca îi face bine, as lasa-o în pace. Dar s-ar putea sa n-o las în pace, pentru ca mai exista si ideea de calomnie în justitia moderna. Emilia Sercan, desigur ca o sa le aflati: adica, detaliile mele în ceea ce va priveste. Iarasi, nu o luati ca pe o amenintare. Sunt convins ca duceti dorul hartei, altfel nu v-ati lega zilnic de BNaR, de mine, de prezentele mele în televiziuni etc. V-am mai întrebat si ieri: va roade pizma ca televiziunile ma mai suna din când în când? Credeti ca veti deveni atractiva pentru Tv atacându-ma? Macar o mica diferenta e între noi: (nu, nu cea la care va gânditi, in inocenta dvs.): diferenta dintre noi e ca eu n-am fost niciodata un mercenar si niciodata n-am fugit dintr-un studio atunci când nu mi-au convenit întrebarile. Ati înteles? Vreti sa detaliem?”.
Replica nepotrivita a lui Cioroianu
Adrian Cioroianu a afirmat: „Daca eu demonstrez ca dvs mintiti ca o gazeta bolsevica inclusiv în postarea de azi, 29 februarie, prin grave si interesate omisiuni (à propos, cred ca lucrarea pe care ati cerut-o recent la BNaR era a lui Mircea Geoana, curios ca era dupa ce MG si-a anuntat dispozitia de a candida, curios ca acum ati uitat, pentru ce ati intrat pe frig în BNaR, doar ca, ce sa vezi, pâna a da de-a investiga lucrarea, cum tot veniserati cu un termometru de camera în geanta, v-a apucat brusc grija temperaturii din BNaR si a studentilor pe care nu i-ati vazut acolo! Nota bene: vizita dvs. fiind marti 27 februarie a.c., la doua zile dupa vacanta studentilor, zile de luni-marti-miercuri în care tinerii sunt mai curând în facultati, sa-si afle orarul semestrului doi... E jenant ca dna Sercan pozeaza în lector univ. de ceva ani si înca nu stiti unde merg studentii, în majoritate, dupa vacanta... Daca nu stiati, v-o spune un profesor cu 30 de ani vechime, avansat încet pe scara academica, nu facut pe daiboj, ca altii: studentii, în primele zile dupa sesiune si vacanta, mai curând merg in facultati decât în biblioteci”.
↧