Cadre didactice de la Scoala Gimnaziala Speciala din Pascani au învatat despre beneficiile si efectele negative ale expunerii prelungite la ecrane asupra copiilor cu cerinte educative speciale (CES), în cadrul proiectului Erasmus+ „Let’s adapt through ICT tools”.
În perioada 19-23 februarie 2024 a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+, coordonat de Scoala Gimnaziala Speciala Pascani. Gazda mobilitatii a fost scoala speciala Zespol Placowek Edukacyjnych din Olsztyn, Polonia.
Profesori din Italia, Portugalia, Turcia si Polonia
Au participat cinci cadre didactice ale scolii din Pascani, alaturi de profesori din Italia, Portugalia, Turcia si Polonia. În cadrul întâlnirii, a fost dezbatut impactul utilizarii tehnologiei asupra elevilor cu CES. Totodata, au discutat despre modalitatile de îmbunatatire a comunicarii acestei categorii de elevi prin mijloace multimedia, platforme educationale si aplicatii digitale.
„În primele zile ale mobilitatii am vizitat scoala gazda si am dezbatut pachetele de lucru propuse în proiect, astfel am sustinut prezentari despre metode specifice de dezvoltare a comunicarii elevilor cu CES, am discutat despre povesti digitale, site-uri si platforme cu aplicatii interactive, am realizat ateliere de lucru în care am explorat instrumente precum C-Eye, Animatie Stop Motion, Boardmaker. Tot în cadrul acestei mobilitati am vizitat ateliere de terapie ocupationala pentru adultii cu dizabilitati, ateliere de prelucrare a lemnului, ateliere de ceramica, atelier gastronomic si de prelucrare a metalului”, au transmis reprezentantii scolii.
Proiectul Erasmus+ „Let’s adapt through ICT tools” se va desfasura pe parcursul a doi ani, cu un buget total de 250.000 de euro. Urmatoarea întâlnire este planificata în Cimfaes, Portugalia, la mijlocul lunii mai.
↧
Specializare în Polonia privind expunerea copiilor la ecrane pentru un grup de profesori din Paşcani
↧