Senatul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) s-a reunit astazi în prima sedinta în noul format, cu membrii alesi prin vot de comunitatea academica pentru legislatura 2024 – 2029. Cu aceasta ocazie, prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu a fost desemnat cu unanimitate de voturi sa ocupe, pentru un nou mandat, functia de presedinte al Senatului TUIASI.
Conform legislatiei din România care guverneaza învatamântul superior, în ultima sedinta din mandatul Senatului unei universitati se valideaza rezultatele alegerilor, iar în prima sedinta a Senatului nou întrunit dupa alegeri se aleg structurile de conducere. Astfel, prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu, care a condus Senatul TUIASI si în mandatul 2020 – 2024, va fi presedinte al acestui for academic în continuare.
Alaturi de acesta, din structura de conducere a Senatului mai face parte si prof. univ. dr. ing. Aristotel Popescu, de la Facultatea de Mecanica, ca vicepresedinte, si sef lucrari dr. ing. Daniel Toma, de la Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului, care va avea un nou mandat de secretar. „Le sunt recunoscator colegilor mei pentru votul de încredere acordat astazi. Voi actiona si în continuare pentru consolidarea parteneriatului dintre Senatul universitatii si membrii Consiliului de Administratie. Activitatea imediat urmatoare se va concentra asupra alinierii tuturor actelor normative interne cu prevederile noii Legi a Învatamântului Superior, precum si pe elaborarea procedurilor care vizeaza aspecte legate de prezenta universitatii noastre în consortiul european INGENIUM. În plan organizatoric, urmeaza constituirea comisiilor de specialitate ale Senatului si alegerea conducerii operative a acestora”, a declarat prof. univ. dr. ing. Aurelia Iulian Ciocoiu.
În cadrul aceleiasi sedinte, rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, ales la rândul sau pentru un nou mandat, si-a prezentat echipa de prorectori cu care va conduce universitatea pâna în 2029. „Prin echipa pe care am propus-o astazi îmi asum obiectivele din strategia institutionala si rezultatele derivate din aceasta. Propunerile mele s-au bazat pe câteva aspecte, complementare în fond: rezultatele anterioare; contextul actual, care impune diversificarea si cresterea complexitatii activitatii tuturor universitatilor, nationale sau internationale, care solicita directii distincte de abordare; am încercat sa îmbin, cred eu inspirat, expertiza cu dorinta în a face bine ceea ce faci si cu energia în a face bine pentru viitor. De asemenea, am încercat ca, respectând cele spuse anterior, sa acopar paleta de generatii care apartinem acum comunitatii academice a universitatii noastre”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval.
Astfel, denumirile prorectoratelor si prorectorii numiti în functie sunt:
Prorectoratul Didactic
Prof. univ. dr. ing. Marinel Costel Temneanu
Prorectoratul Managementul Resurselor si Dezvoltare Institutionala
Prof. univ. dr. ing. Maria Carmen Loghin
Prorectoratul Cercetare Stiintifica
Conf. univ. dr. ing. Ionut Ovidiu Toma
Prorectoratul Relatii Internationale
Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu
Prorectoratul Informatizare si Comunicatii Digitale
Conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman
Prorectoratul Asigurarea Calitatii si Imagine Universitara
Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin
Prorectoratul Inovare, Antreprenoriat si Parteneriat cu Mediul de Afaceri
Conf. univ. dr. ing. Ciprian Romeo Comsa
Prorectoratul Relatia cu Studentii
Conf. univ. dr. ing. Bogdan Istrate
↧