Mii de accidente grave se produc pe drumurile din România, în fiecare an. În urma acestora mor multi români sau ajung la spital, unii mutilati pe viata. În foarte multe cazuri soferii sunt vinovati însa sunt situatii în care este tras la raspundere si administratorul drumului.
Sunt cazuri de accidente pe care cei care le produc le pun pe seama semnalizarii necorespunzatoare a drumului, a lipsei marcajelor sau a altor probleme ce tin de partea carosabila.
Administratorul drumului public raspunde de producerea unui eveniment rutier, ca urmare a starii tehnice a drumului, iar antreprenorul ori executantul lucrarilor, în cazul nesemnalizarii acestora ori a oricaror obstacole.
Când pot soferii care au facut un accident cu victime sa-i traga la raspundere pe drumari
Un caz cunoscut este cel în care CNAIR a platit, în iunie 2014, despagubiri de 1 milion de euro pentru o tânara care si-a pierdut mâna dreapta într-un accident rutier din anul 2006.
În decembrie 2006, Elena Ghegeliu, o studenta la Drept din Constanta, se deplasa cu autoturismul, împreuna cu prietenul ei, pe drumul national catre Brasov.
Prietenul ei a încercat, la un moment dat, sa evite o coliziune cu un BMW, dar a scapat autovehicul de sub control, iar un parapet metalic deteriorat de pe marginea drumului a strapuns portiera si i-a intrat fetei în mâna. Doctorii au fost nevoiti sa-i amputeze mâna.
Mai mult, pe newsweek
↧