![Noul Ford Explorer, complet electric, este disponibil la vânzare în România, după ce a finalizat o călătorie record de 30.000 km în jurul lumii (P) Noul Ford Explorer, complet electric, este disponibil la vânzare în România, după ce a finalizat o călătorie record de 30.000 km în jurul lumii (P)]()
Lexie Alford si noul Ford Explorer complet electric au condus o caravana unica de vehicule pentru a trece peste linia de sosire în calatoria record de 30.000 km si anunta o noua era pentru Ford în Europa
În România, pretul pentru Ford Explorer este de 39.500 cu TVA prin programul Rabla Plus, pentru versiunea Select RWD Extended Range - tractiune spate, bateria cu autonomie extinsa de 602 km
Explorer, primul autoturism complet electric construit de Ford în Europa, ofera una dintre cele mai mari autonomii din clasa sa, putând parcurge pâna la 602 km cu o singura încarcare si este capabil sa se încarce de la 10-80- în doar 26 de minute
Nisa, Franta, 26 martie 2024 – Lexie Alford (@LexieLimitless) a stabilit recordul oficial de a fi prima persoana care a calatorit în jurul pamântului într-un vehicul electric folosind noul Ford Explorer. Pentru a sarbatori Charge Around The Globe, Ford a confirmat pretul si specificatiile noii game Ford Explorer.
Trecând linia de sosire în Nisa, Franta, Lexie si noul Ford Explorer au condus o caravana unica de vehicule Ford iconice, flancate de modele actuale care modeleaza directia viitoare vizionara a companiei. Înregistrarea evenimentului poate fi urmarita aici.
„Ford vrea sa aduca pasiune si emotie vehiculelor electrice din Europa pentru ca exista destule masini si SUV-uri plictisitoare în piata. Noul Explorer reprezinta caracterul unic al Ford, care se regaseste în fiecare masina din aceasta caravana unica”, a declarat Jim Farley, CEO Ford, care a participat la sarbatoare.
„Suntem mândri sa lansam acest nou model complet electric, conceput special pentru drumurile si clientii Europei si, evident, capabil sa va conduca oriunde în lume.”
Calatoria incredibila reusita de Lexie si Explorer a traversat sase continente, a trecut prin 27 de tari si a acoperit peste 30.000 de kilometri, totul doar cu energie electrica. Luptându-se cu penele de curent din Africa, lipsa infrastructurii de încarcare din desertul Atacama din Chile, drumurile neasfaltate, trecatorile montane si conditiile de înghet, calatoria a demonstrat ceea ce este posibil sa faci cu un vehicul electric.
"Calatoria lui Lexie a fost testul suprem pentru noul nostru Ford Explorer, abordând orice fel de vreme si conditii de drum si abordând aproape orice scenariu de încarcare", a declarat Martin Sander, director general Ford Model e Europa.
"Acesta întruchipeaza adevaratul spirit al acestei companii, profitând de aceasta mare oportunitate de a ne testa nu numai pe noi însine, ci si infrastructura de încarcare a lumii. Trecerea liniei de sosire dovedeste exact ceea ce poti face cu noul Ford Explorer complet electric si suntem încântati ca în curând clientii vor putea descoperi singuri aceste lucruri."
"În aceasta aventura epica am întâlnit oameni incredibili din multe colturi ale lumii si am experimentat la volan frumusetea a 27 de tari. Dar aceasta calatorie a venit cu un set unic de provocari”, a spus Lexie, care detine si recordul mondial de a fi cea mai tânara persoana care a vizitat fiecare tara din lume. „A fost onoarea vietii mele sa primesc atâta încredere de la Ford pentru a face ocolul pamântului cu Explorer-ul electric, care a fost casa mea în ultimele sase luni. Am avut obiectivul de a depasi limitele a ceea ce pare imposibil de realizat într-un vehicul electric si sunt mândra sa spun ca am reusit!”
Echipat pentru orice aventura
Noul Explorer complet electric este primul vehicul electric Ford dezvoltat si construit în Europa. Acesta combina ingineria germana, designul american si echiparea standard de top. Autonomia maxima oferita de Explorer este de 602 km pentru o singura încarcare.
Gama Explorer este deschisa de un sistem de propulsie cu tractiune spate, cu un singur motor (RWD) sau cu tractiune integrala cu doua motoare (AWD). Ambele utilizeaza o baterie litiu-ion, de tip nichel-mangan-cobalt (NMC), aleasa pentru densitatea energetica ridicata, dar si pentru performantele oferite în climatele tipic europene, din Scandinavia pâna la Marea Mediterana. Versiunea cu un singur motor (RWD), cu baterie NMC cu autonomie standard va fi disponibila la o data ulterioara.
Pentru modelul AWD, încarcarea de la 10-80- dureaza aproximativ 26 de minute daca se foloseste o statie de încarcare DC de 185 kW. Soferii lui Explorer din Europa vor putea, de asemenea, sa acceseze si sa plateasca cu usurinta încarcarea la peste 600.000 de puncte de încarcare din reteaua BlueOval folosind aplicatia FordPass sau tehnologia inovatoare Plug&Charge. Acestea includ statii de încarcare de mare putere de la IONITY, un consortiu al carui unul dintre membrii fondatori este Ford si de la Allego – cu care Ford a anuntat, de asemenea, un parteneriat pentru a instala puncte de încarcare de mare putere la dealerii Ford.
Nu doar încarcarea este rapida si simpla. Cu 340 CP, Ford Explorer poate accelera mai repede decât un Ford Focus ST Performance, ceea ce înseamna ca modelul AWD poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în 5,3 secunde. Explorer AWD poate tracta, de asemenea, pâna la 1.200 kg.
Suplimentar fata de cei aproximativ 470 de litri ai spatiilor de stocare, care includ cei 17 litri oferiti de MegaConsole si My Private Locker (un spatiu securizat din cabina), fiecare Explorer dispune de sistemul multimedia SYNC Move, cu un ecran tactil central de 14,6 inchi, care poate fi glisat pentru schimba unghiul de înclinare cu peste 30 de grade.
De asemenea, standard sunt oferite volanul si scaunele fata încalzite, masajul scaunului soferului si încarcarea wireless a telefonului. Designul interior include scaune sport cu tetiere integrate si un Soundbar elegant care va permite sa va bucurati de sunetul redat prin dispozitivele conectate, Android Auto si Apple CarPlay fiind disponibile wireless.
Versiunea Explorer Premium adauga un sistem audio B&O cu 10 difuzoare si iluminare ambientala interioara, jante de 20 de inchi, tapiterie integrala Sensico, precum si trecerea de la farurile cu LED la cele Dynamic Matrix LED.
Pentru a face procesul de achizitie cât mai usor posibil, echipamentele optionale au fost limitate la un acoperis panoramic cu o suprafata vitrata mai mare de 1 m2 si un pachet de asistenta pentru sofer. Acesta include hayonul cu deschidere electrica fara atingere, pentru accesarea a pâna la 450 de litri de spatiu pentru bagaje, un afisaj Head-up, camera video la 360 de grade si noua tehnologie Assisted Lane Change.
Aceste echipamente sunt oferite suplimentar fata de peste 15 tehnologii de asistenta a soferului, care includ, printre altele Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop and Go, precum si Clear Exit Warning, care este conceput pentru a ajuta la prevenirea accidentelor cu biciclisti.
În România, noul Ford Explorer complet electric – primul vehicul care va fi asamblat la Centrul de Electrificare de la Koln, construit în urma unei investitii de 2 miliarde de dolari – va avea un pret de pornire de 39.500 euro cu TVA prin programul Rabla Plus pentru versiunea Select RWD Extended Range.
Descopera mai multe informatii despre modelele Ford la ATI MOTORS HOLDING, la showroom-ul din DN 28 Iasi - Tg. Frumos Km 10, Iasi sau online pe https://www.ford-iasi.ro/.