Un iesean s-a dat drept medic la „Sf. Spiridon” pentru a însela o familie îngrijorata de soarta unei rude. Fapta a iesit la iveala în doar câteva zile. Escrocul nu va fi pedepsit, întrucât s-a împacat cu cei înselati. Procurorii încearca sa-l „agate” macar pentru o conducere fara permis.
Recidivist, Sorin Verincianu s-a gândit ca poate obtine un ban bun profitând de îngrijorarea lui Constantin N. În ianuarie 2021, s-a întâlnit cu acesta, prezentându-se ca medic la Spitalul „Sf. Spiridon” si promitându-i ca va avea grija de tatal acestuia, internat în unitatea medicala respectiva. Cu aceasta ocazie, i-a spus si ca este nevoie de un medicament, „hidrocoloxina”, care poate fi cumparat doar din Bucuresti, contra sumei de 8.900 lei. S-a oferit si sa ajute la procurarea medicamentului. Familia N. a fost de acord. În dupa-amiaza aceleiasi zile, s-au întâlnit în fata spitalului. Si-a facut aparitia si Verincianu, la volanul unui BMW X5 pe care îl închiriase în ziua precedenta. Pentru a fi mai credibil, escrocul s-a îmbracat în vesta de ambulantier.
Verincianu a intrat în spital, de unde a revenit cu mai multe documente si a spus ca tratamentul cu „hidrocoloxina” trebuie platit la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Serviabil, i-a luat pe membrii familiei N. în masina. Ajunsi la CJAS, în institutie a intrat doar Verincianu. Întrebat ce cauta acolo, a explicat ca vrea un formular pentru o persoana care urmeaza sa fie operata în strainatate. A fost îndrumat de un angajat al CJAS în cladirea alaturata, la biroul specializat. Verincianu a iesit, a luat cei 8.900 lei de la Constantin N. si a intrat în cealalta cladire a CJAS, chipurile pentru a plati tratamentul.
Ulterior, escrocul a discutat din nou telefonic cu membrii familiei N., carora le-a spus ca starea bolnavului s-a îmbunatatit si ca urmeaza sa fie externat. Când acesta a iesit din spital, i-a spus însa fiului sau ca barbatul care pretindea ca îl ajutase sa se vindece nu îi acordase niciun fel de îngrijiri medicale. Constantin N. i-a cerut lui Verincianu chitanta pentru medicamentul cumparat, dar escrocul a invocat tot felul de motive pentru a refuza acest lucru. Interesându-se la CJAS, Constantin N. a aflat ca institutia nu se ocupa cu vânzarea de medicamente. La rândul lor, reprezentantii Spitalului „Sf. Spiridon” i-au spus ca Verincianu nu lucra acolo.
Verincianu a fost trimis în judecata pentru înselaciune, dar si pentru conducere fara permis. Conform procurorilor, la data la care condusese de la „Sf. Spiridon” pâna la CJAS, avea permisul suspendat. Pe parcursul procesului, Verincianu a solicitat amânarea judecatii pentru a returna banii. A si facut-o, iar Constantin N. a precizat ca nu mai are pretentii de la acesta. Prin urmare, magistratii Judecatoriei au dispus încetarea procesului pentru înselaciune, motivata de împacarea partilor. În privinta conducerii fara permis, judecatorii au constatat ca într-adevar, dreptul de a conduce îi fusese suspendat lui Verincianu în septembrie 2020. Acesta contestase decizia, dar în octombrie fusese suprins din nou în trafic, având înca permisul suspendat. Câstigase procesul cu politia pentru fapta din septembrie, iar procurorii clasasera cauza pentru cea din octombrie. Prin urmare, în ianuarie 2021, avea dreptul sa conduca. Magistratii Judecatoriei l-au achitat pe Verincianu pentru aceasta acuzatie. Decizia finala va apartine însa Curtii de Apel, care analizeaza contestatia depusa de procurori.
↧