![Duminică are loc Olimpiada județeană de Biologie, iar rezultatele se dau la sfârșitul probei Duminică are loc Olimpiada județeană de Biologie, iar rezultatele se dau la sfârșitul probei]()
Olimpiada judeteana de Biologie va avea loc duminica, 17 martie, de la ora 10, la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Iasi. Rezultatele initiale vor fi aflate în aceeasi zi, urmând ca rezultatele finale sa fie publicate luni, 18 martie.
Accesul în sali va fi permis în intervalul orar 9:00-9:30, pe baza unui act de identitate valabil/carnetului de elev vizat pentru anul scolar în curs. Olimpiada se adreseaza elevilor din clasele IX-XII, iar durata probei este de 3 ore. Pentru redactarea raspunsurilor, acestia vor folosi un instrument de scris cu pasta/cerneala albastra.
Evaluarea lucrarilor elevilor se va realiza la sfârsitul probei, cu sablon de corectare, de catre doi profesori evaluatori, în prezenta elevului-autor al lucrarii si a unui elev concurent-martor. În cazul în care elevul nu poate asista la corectarea lucrarii sale, acesta va da o declaratie scrisa din care sa reiasa ca este de acord ca lucrarea sa fie evaluata în absenta lui, în prezenta a doi elevi-martori.
În conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare si desfasurare a competitiilor scolare, aprobata prin OM nr. 3035/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru etapa nationala a acestei olimpiade va fi atribuit câte un loc/an de studiu fiecarui inspectorat judetean si 43 de locuri suplimentare/an de studiu, în ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute. Se califica la etapa nationala a olimpiadei, atât pe locurile suplimentare cât si pe locurile din oficiu elevii care au obtinut la etapa judeteana cel putin 70- din punctajul maxim acordat rezolvarii subiectelor de la aceasta etapa.
Candidatii care au obtinut punctaje egale la etapa judeteana si se afla în situatia calificarii pentru etapa nationala a olimpiadei pe locurile atribuite vor fi departajati utilizându-se, în ordine, urmatoarele criterii:
punctajul mai mare obtinut la subiectul de tip probleme;
punctajul mai mare obtinut la subiectul de tip complement grupat;
punctajul mai mare obtinut la subiectul de tip complement simplu;
în cazul în care, dupa aplicarea celor trei criterii de departajare, precizate anterior, se mentine egalitatea, se organizeaza o proba scrisa de baraj.