„Cel mai interesant lucru este ca presedinta ASJ-ului nu este studenta la Jurnalism. Îmi place ca avem oportunitatea de a face multe chestii practice, ca ne implicam si organizam evenimente minunate.
Campania de caritate “Adopta o Scrisoare” este proiectul care îmi place cel mai mult, pentru ca putem ajuta copii care au diferite probleme de sanatate si nu doar”. Este parerea unui membru al Asociatiei Studentilor Jurnalisti din Iasi. O asociatie, însa, cu mult mai multe activitati, care de care mai interesante.
„Studentii ar trebui sa-si doreasca sa faca parte din ASJ pentru oportunitatile oferite”
Dupa ceva timp petrecut printre voluntari încercând sa le spun povestea acestora, mi-am dat seama ca despre voluntariat se pot spune multe lucruri. Cunoscuta scriitoare si publicista americana Erma Bombeck a spus despre voluntari asa: „Voluntarii sunt singurele fiinte de pe fata pamântului care reflecta compasiune, grija nemasurata, rabdare si dragostea adevarata pentru natiune”. Mi se pare ca acest citat îi descrie perfect pe tinerii de la Asociatia Studentilor Jurnalisti (ASJ).
Cei de la ASJ se ocupa cu promovarea si dezvoltarea abilitatilor jurnalistice si de comunicare ale studentilor, oferindu-le oportunitati de formare si participare la proiecte media. Desi asociatia are 17 ani de activitate, momentan sunt 25 de membri activi, care se implica în diverse activitati în cele doua departamente ale asociatiei: PR si Proiecte.
ASJ organizeaza diverse tipuri de evenimente, cum ar fi întâlniri cu oameni din presa, media sau cultura, schimburi de experienta, vizite la diferite institutii de media. „Studentii ar trebui sa-si doreasca sa faca parte din Asociatia Studentilor Jurnalisti, pentru ca ofera oportunitati de dezvoltare a abilitatilor de comunicare, acces la experiente interesante si informatii relevante din domeniu, networking cu profesionisti si colegi pasionati de jurnalism. Prin participarea la activitatile asociatiei, studentii pot îmbunatati semnificativ experienta lor în acest domeniu si pot construi relatii de valoare. Eu sunt în ASJ de un an si ceva, din primul an de facultate. Aceasta asociatie este una dintre cele mai faine experiente ale studentiei mele. Aici am cunoscut oameni minunati si m-am implicat în proiecte ce au contribuit mult la formarea mea”, ne-a declarat Mihaela Ciobanu, vicepresedinte ASJ.
“Ce mai faci, profesore?”
Tinerii din ASJ s-au ocupat acum de o noua editie a evenimentului “La Iasi se numara oamenii faini”, unde au avut-o ca invitata pe cunoscuta actrita Natalia Corban, de la Teatrul Lucceafarul, fiica a si mai cunoscutului actor iesean Teo Corban. Pe lânga acest eveniment, tinerii din ASJ se ocupa de un nou proiect „MEDIA ÎN CULISE”, unde vor invita nume mari din mass-media românesti. De asemenea, vor relua evenimentul “Ce mai faci, profesore?”, unde le pun multe întrebari profesorilor, eveniment care nu a mai avut parte de prea mult succes din cauza pandemiei.
Asociatia Studentilor Jurnalisti organizeaza în fiecare an, în luna decembrie, campania de caritate “Adopta o scrisoare”. În decembrie 2023 membrii asociatiei au ajutat copiii internati în sectia de oncopediatrie. „Am fost cu câtiva colegi de-ai mei din asociatie, fizic, sa ne jucam si sa-i ajutam sa scrie o scrisoare pentru Mos Craciun. Apoi, am publicat acele scrisori pe paginile noastre de Facebook si Instagram, de unde puteau fi “adoptate” de cineva din urmaritorii nostri, adica puteau sa le îndeplineasca dorintele copiilor din scrisoare facându-i astfel fericiti. Mi-a placut mult experienta aceasta. Consider ca studentii ar trebui sa vina în ASJ, pentru ca suntem o echipa de oameni faini. ASJ îsi doreste sa-si reaprinda spiritul studentesc, îsi doreste sa creeze un mediu de lucru placut si util. Trebuie sa investim cât mai mult în noi si-n amintiri, pentru ca asta conteaza în studentie. ASJ este în primul rând pentru studentii de la jurnalism care doresc sa puna în practica teoria de la cursuri înca din primul an de facultate”, ne-a declarat si Teodora Udisteanu, presedinte ASJ.
Bunatatea si voluntariatul
Bunatate: acesta este termenul care caracterizeaza orice voluntar. Nu stiu daca exista un avantaj mai mare decât acela de a învata toti împreuna sa fim mai buni. Cei care sunt voluntari stiu cu siguranta ca nimic nu e imposibil de atins, deoarece munca, responsabilitatea, curajul, perserverenta si optimismul unui voluntar învinge oricând.
Toate articolele din noua sectiune ZdI “Ziarul Studentesc”, AICI
Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studentesc” citeste AICI
↧